Extension to Mount Stuart House

Watson Burnett Architects

A Garden Room house extension comprising half landing Dining area and lower floor family room, with upper level master bedroom and en-suite. The extension features extensive glazing including curved glass sliding doors allowing free opening of the family room into the newly landscaped garden area. Externally, a natural selection of materials has been used, including larch weatherboarding, natural sandstone coursed in the local style, and a sedum roof. Internally the project features simple clean lines with a striking circular plan geometry and walnut flooring throughout. The cross section of the new extension has been designed to provide a simple link to the original house and to provide direct access at each descending floor level to the outside ground levels of a complex site profile, exploiting uninterrupted views over the open countryside.

Location

Mount Stuart
MUCKHART FK14 7JX
United Kingdom

Contact

Robin Watson
Director
robinwatson@watsonburnett.com

Client

Private Client

Completed

Size

Categories

  • House extensions and renovations
  • Interior design
  • Residential