Alterations and Extension, Greenstone Terrace, Dundee

Voigt Architects Limited

This small contemporary extension creates a kitchen/dining/lounge space onto the south/west corner of an existing semi-detached property. The existing kitchen was small and the Client expressed a desire to extend to create an open plan space to the rear of the property and link to the generous south facing garden space.

On a very modest budget the design response was to create a simple timber box with large corner window, which folds open to allow inside and outside to seamlessly blend. A shallow pitched roof gently floats above the timber box via thin glazed sections between walls and roof.

Internally the open plan layout makes the most of the south facing aspect, connecting to the large garden space, radically transforming a tired existing building and providing a new ‘heart’ to the house.

Location

12 Greenstone Terrace
DUNDEE
United Kingdom

Contact

Jonathan Reeve
Architect
jonathan@voigtarchitects.ltd

Client

Ms Sarah Bertram

Completed

January 2014

Size

Categories

  • House extensions and renovations
  • Refurbishment
  • Residential