Alexandra Place, Arbroath

Voigt Architects Limited

The site is located on the corner of a quiet residential area in Arbroath with fabulous south views across the high common / War Memorial to the sea. The site was the former ground and building on the local football team Arbroath Lads Club.

The proposal is for 6no. flats defined as a single two storey block running parallel to and turning with the main street frontage. The flats have been designed with all the living/bedroom spaces to the front/south to take advantage of the sea views whilst also maximising passive solar gain, with bathroom/storage/hallway spaces to the rear. Parking and main access stairwells are also to the rear/north of the site.

The design is contemporary using natural stone, slate and timber cladding, with extended gables and dormer windows expressed on the main south elevation adding to the character of the building. The result is a modern flatted development using a mix of traditional materials and forms.

Location

Alexandra Place
ARBROATH DD11 2BQ
United Kingdom

Contact

Jonathan Reeve
Architect
jonathan@voigtarchitects.ltd

Client

Moir Construction

Completed

January 2015

Size

Categories

  • Residential