Meeting Room & Nave Lighting, St David of Scotland

Tina Avery Architect

We re-arranged the interior of a 1950’s church to transform the Narthex in to a new Meeting Room. The existing central door was infilled and the original side door to the Nave was re-opened, with new minimal detailing respecting the existing and the Nave west wall painted white. The Meeting Room external wall and roof space were insulated.

The original globe light fittings were found in the attic and were re-instated with LED lamps. As the church was on a tight budget members of the congregation did this themselves after our practice had helped rig up a working example!

Location

St David of Scotland Episcopal Church
Royston Mains Place
EDINBURGH EH5 1LH
United Kingdom

Contact

Tina Avery
Principal Architect
tina@tinaavery.com

Client

The Vestry, St David of Scotland Episcopal Church

Completed

February 2016

Size

Contract Value

£12,000

Categories

  • Interior design
  • Places of Worship