House Extension for John and Lorna Norgrove

SBA Architects Ltd

The design of this extension follows visual leads from the existing 1959 bungalow; white roughcast and smooth render, identically pitched slate roofs and angles matching the bay windows but other forms and surfaces contrast: a wavy turf roof, vertical larch cladding and varying floor and roof levels.

The curved turf roof and angled wall surfaces all serve to break up the form, minimise its visual impact and ensure that it fits seamlessly into the existing township.

John Norgrove said "What poetry flows from the Architect's pencil."

Commended in the IAA New Life for Old Buildings Western Isles Awards.

Location

Uig
MANGERSTA HS2 9EY

Contact

Stuart Bagshaw
Architect
sbaarchitects@btconnect.com

Client

John and Lorna Norgrove

Completed

May 2012

Size

40

Categories

  • House extensions and renovations