Passive House & Workshop

Sally Ruel Architect

Completed in the summer of 2013, the development of the site and reuse of the existing buildings at Stoneybank was designed to be an exemplary sustainable development, as well as being a significant improvement on an existing brownfield site. Reusing the existing traditional buildings maintains a connection with the past, and provides accommodation for a new rural business, with the overall layout, scale and form of the development fitting the surrounding landscape. The house meets the German Passivhaus standard for energy efficiency, with a requirement of less than 15 kWh/m2 per year for space heating.

Location

Stoneybank
CULBOKIE IV7 8JH
United Kingdom

Contact

Sally Ruel
Architect
mail@sallyruel.co.uk

Client

Penny Edwards & Martin Sherring

Completed

July 2013

Size

289

Categories

  • Interior design
  • Landscaping
  • Residential
  • Sustainability