House at Ravelston Dykes

Richard Murphy Architects Ltd

This comission reconfigured a 1920s, two-storey, detached home to take advantage of a 1.5-metre level change and better exploit the large rear garden.

A two-level extension now allows the view of the rear garden to begin on entry, leading directly to a large kitchen-dining area with a family/garden room beneath, slightly sunk below lawn level. At both levels, sliding windows pull back to dissolve space.

The key moves were removing an existing conservatory and relocating the stairs to the side of the house to create the living space with a connecting stair down to garden room level. A master-bedroom suite now occupies the space at the stair top.

Location

Ravelston Dykes
EDINBURGH
United Kingdom

Contact



Client

Private Client

Completed

Size

Categories