Alterations and Extension to House

Richard Hall Architect

The existing house is a semi-detached villa in the Blacket Conservation Area. It had a modern conservatory falling into disrepair. The brief was to replace the conservatory with a kitchen family room, linking the house to the garden, and upgrading the rest of the house. The new extension opens the house to the garden and the new kitchen is flooded with natural daylight. A new stair was inserted to the basement to allow direct access from the side door for the family dogs, and this lower floor has been completely refurbished to include a laundry and a home office.

Location

11 Blacket Avenue
EDINBURGH EH9 1RN
United Kingdom

Contact

Richard Hall
Architect
rick@hallarchitects.co.uk

Client

Mr &Mrs Smyth

Completed

July 2011

Size

70 sq m

Categories

  • Conservation
  • Residential