The Old Farmhouse

Paper Igloo Ltd

A substantial renovation and extension of an 1868 farmhouse building has been designed to embrace the stunning vistas of the Scottish Highlands. The original house is reinstated at the heart of a tripartite composition: flanked by two distinctive and contemporary larch-clad barn-like structures, two frameless glazed bridges create a link between the buildings. These bridges form corridors of light, establishing a conceptual and visual separation between old and new. Sharp detailing is in synthesis with subtle reference to the local vernacular; the scheme sits sensitively and harmoniously in the larger rural context whilst avoiding pastiche.

Awards: Saltire Society Medal for Best Housing Project Scotland 2015 & Saltire Society Award ‘Alterations, Renovations & Extensions' Scotland 2015

Location

The Old Farmhouse
INVERGARRY PH35 4HG
United Kingdom

Contact

Mhairi Grant
Director
info@paperigloo.com

Client

Dr. and Mrs. Grant

Completed

December 2013

Size

299

Contract Value

£385,000

Categories

  • Historic
  • House extensions and renovations
  • Interior design
  • Refurbishment
  • Residential
  • Sustainability