Ostro Passivhaus

Paper Igloo Ltd

This contemporary new build fully Certified Passivhaus is located within the historical conservation village of Kippen, in central Scotland. The design is that of a ‘box-within-a-box’: a carefully detailed larch rainscreen outer layer envelopes the building, weathering to a silver-grey reminiscent of the wooded backdrop beyond. The inner oak-clad ‘box’ contains all of the services and circulation spaces: a compact layout maximises the efficiency of both the building services and the internal floor area, allowing for a generous double-height living space, which creates drama and interest internally. This project is due for completion in early 2018.

Location

Ostro
Fintry Road
KIPPEN FK8 3HL
United Kingdom

Contact

Mhairi Grant
Director
info@paperigloo.com

Client

Mr. and Mrs. McCrae

Completed

2018

Size

132m2

Contract Value

£250,000

Categories

  • Interior design
  • Residential
  • Sustainability