House for Private Client

Munro Architects Ltd

The house occupies a tight, sloping site constrained by woodland and adjoining properties. The house was designed to take advantage of the setting, with the principal living accommodation on the upper floor and sleeping accommodation at ground level. The eaves level fronting the street is kept low in context with neighbouring single storey houses, while the west facing rear is elevated to give extensive views to the woods. Glazed curtain walling with sliding doors open out onto a deck at upper floor level - designed as a single open plan living area - to take full advantage of this outlook.

Location

4 Almond Place
KILMARNOCK KA1 2HS

Contact

Mr David McCall
Director
info@munro-architects.co.uk

Client

Mr Roy Davidson

Completed

Aug-12

Size

180

Categories

  • Residential