Alterations and Extension to West Lodge

Lippe Architects + Planners

An extension to the house was required to provide a reception space, bedroom /en-suite & gallery area. Located within the curtilage of the B listed Manar House, although not listed in its own right, consideration of built heritage policies and guidance were taken into account.

The extension is set back from the existing building line, but does not affect the form of the existing house - he original lodge and existing house building line with hipped roof is clearly identifiable. All new windows and doors match the existing in size and detailing to ensure continuity between the old and new.

Location

West Lodge
Manar, Burnhervie
INVERURIE AB51 5JR
United Kingdom

Contact

Katie McPate
Project Architect
katie@lippe-architects.co.uk

Client

Private client

Completed

July 2017

Size

77 Gross internal

Categories

  • House extensions and renovations
  • Residential