Regency Dormer

Konishi Gaffney Architects

Conservative planning rules and a lack of headroom had to be overcome to extend a first-floor flat into a loft and create a new bedroom. The street has the densest concentration of listed buildings in Portobello but after long negotiations a rear dormer was conceded. The case was then made for a low-profile, long dormer, twice as long as is normally permitted, because this had more visual impact than one located near the eaves.

The project allowed a west-facing picture window. It is clad in anthracite zinc by French artists and includes an idiosyncratic splay to let afternoon light in, a fixed glass pane and a timber door for ventilation.

Location

Portobello
EDINBURGH
United Kingdom

Contact



Client

Private client

Completed

Size

Contract Value

£32 K

Categories