Multi-Storey Car Park

Hypostyle Architects

The 700 space car park is the first of four multi-storey units proposed to serve the New South Glasgow Hospitals campus. The car park has a strong rectilinear form with curved helical ramps to the west elevation. The stairs have a simple form and transparency which contrasts with the fretted detail and texture of the louver and mesh panelled facades. Frameless 'structural' glazing is used to the outer walls of the stair towers. Sandstone ashlar walls act as a 'plinth' to the building composition while Siberian larch louvers are used in both vertical and horizontal formats.

Location

SOUTHERN GENERAL HOSPITAL
1345 GOVAN ROAD
GLASGOW G51 4TF
United Kingdom

Contact

KEITH STEWART
DIRECTOR
keith@hypostyle.co.uk

Client

NHS GREATER GLASGOW AND CLYDE

Completed

Apr-11

Size

18,035

Contract Value

6,500,000

Categories

  • Public