Post Graduate Centre, Heriot-Watt University

Hypostyle Architects

Winner of an architectural competition for an 'iconic' building this is the first purpose-built graduate centre in the UK. The building footprint has three distinct zones, each sized to enclose areas with similar structural requirements. The south zone contains a cafe, offices and smaller seminar and meeting rooms requiring good day lighting, natural ventilation and minimal mechanical systems. The central zone houses vertical circulation, toilets and stores. The north zone accommodates larger spaces, many requiring limited or no day lighting and all requiring mechanically controlled environments. These arrangements provide a logical architectural solution and also best met the service and structural engineers requirements to achieve the most economical solutions with regards to orientation and grouping.

Location

Post Graduate Centre
2 Second Gait
Edinburgh Campus, Riccarton
EDINBURGH EH14 4AS
United Kingdom

Contact

Alan Robertson
Senior Associate
alan@hypostyle.co.uk

Client

Heriot-Watt University

Completed

Mar-09

Size

2,056

Contract Value

£6m

Categories

  • Education
  • Interior design
  • Landscaping