Valtos

edge Architecture & Design

This new house faced the challenge of reconciling a windswept exposure on the Isle of Lewis with maximising spectacular views. It achieved this in part by being rooted to the land just above the point where it's narrow site slopes steeply away. A new drystone construction wraps around the base of the timber framed and Scottish larch clad house. Together with retained sections of an existing rubble wall enclosure, a 'contained garden' was created. Compact yet generous in feel, the house addresses both the practicalities of providing shelter and that irresistible desire to let nature's beauty into our lives.

Location

UIG
United Kingdom

Contact

Nicole Edmonds
Architect
studio@edgearchitecture.co.uk

Client

private

Completed

2011

Size

84m2

Categories

  • Landscaping
  • Residential
  • Sustainability