The Bothy

edge Architecture & Design

This bothy is one of several buildings at Wester Lawrenceton Farm. Originally constructed as a basic dwelling it had, following years of neglect, become a ruin. The client's desire for a private living space inspired a decision to renovate the structure. Key was the choice not to include a full kitchen as meals were shared in the main farmhouse. This approach, very much part of a vision to 'living lighter on the earth', is central to the project. It reflects in the well-considered design, a focus on energy efficiency and the extensive use of local and natural materials.

Location

NR FORRES IV36
United Kingdom

Contact

Nicole Edmonds
Architect
studio@edgearchitecture.co.uk

Client

Private

Completed

2000

Size

43m2

Categories

  • Conservation
  • Refurbishment
  • Residential
  • Sustainability

Other projects by this practice