The Pines

Domus Design

The new house is built on a sloping site, and to achieve the accommodation requirements, meant excavating into the slope which required digging out a substantial amount of rock. The design is on various split levels, over three storey's. The two storey main living space is open to the main stair linking the various split levels. The contemporary design is to take advantage of the views, sun and daylight. The single skin masonry external leaf is designed with various cladding treatments and insulation layer over the entire external envelope. Underfloor heating is throughout and integrated electronic systems.

Location

Craiglockhart
EDINBURGH EH14 1DE
United Kingdom

Contact

Charles Girdler
Principal
ceg@domusdesign.demon.co.uk

Client

Private

Completed

September 2008

Size

670

Categories

  • Residential