The Beeches

Deeside Architects Studio

The Beeches is a traditional cottage that has been extended over the years. With an organic layout the living spaces had no connection to the garden. Living space was limited and there was little space for dining. The clients wished to separate living and sleeping areas and create a large family room that connected to the large garden at the rear. By relocating the master suite into the new extension it allowed a larger kitchen/dining/family room to be connected to the garden by removing existing walls and extending the space further into the garden. Small but effective extensions of the children's rooms allow space for them to study and grow and new boot room, utility room and larder created. The rear of the house is now transformed to connect all rooms to the garden with light and views maximized.

Location

Finzean
Banchory
ABERDEENSHIRE AB31 6LY
United Kingdom

Contact

Catriona Tanner
Architect
catrionatanner@btinternet.com

Client

Mr + Mrs Tanner

Completed

September 2017

Size

98msq

Categories

  • Residential