Plot at Strachan

Deeside Architects Studio

The Coach House is a new build project on a challenging sloping site with spectacular views in rural Royal Deeside, Aberdeenshire.

A compact four bedroom house with an open plan living space was required with large mud room and wet room for outdoor enthusiasts! We proposed access from the top and rear of the site to ensure arrival at the upper level of the house where the stunning glazed open plan living space is located. Bedrooms are located downstairs with direct access to the south facing garden. The house is proposed to be finished in a rustic natural finished Scottish larch with retaining walls in reclaimed local granite, mirroring the stone 'dykes' surrounding the property, knitting the house into its setting.

Location

The Coach House
Strachan
BANCHORY AB31
United Kingdom

Contact

Catriona Tanner
Architect
catrionatanner@btinternet.com

Client

Private

Completed

Size

170msq

Categories

  • Residential