Wells View

D&H Farmer Chartered Architects

The original 1970s house was extended to the side and rear to provide a series of large open plan living spaces on the first floor, with bedroom and ancillary accommodation on the ground floor. A terrace was formed overlooking the rear garden whilst the elevated living accommodation has panoramic, south facing views over the valley to the hills beyond. A large roof over sails a smaller mono pitch roof over the kitchen and dining area and clerestory glazing floods light into the 1.5 storey volume of the living spaces. The house has been highly insulated and benefits from a new log burning gasifying boiler to complement its two wood burning stoves.

Location

United Kingdom

Contact

David Farmer
Partner
mail@dhfarmer.co.uk

Client

Private Individual

Completed

2011

Size

circa 100 m.

Categories

  • House extensions and renovations