Cademuir Cottage

D&H Farmer Chartered Architects

We obtained consent for this retirement home in the garden of our client's former house. The house is carefully designed to respect the scale of the adjacent cottage and is set into the slope of the existing land to minimise impact. The lower floor accommodates a bedroom, study and open plan kitchen/dining area in addition to ancillary accommodation, whilst the main living space and a further bedroom are located on the upper level. The house is traditionally detailed to respect its surroundings. The cast iron rainwater goods, slate roof and whinstone street elevation contrast with the crisp, contemporary interior.

Location

United Kingdom

Contact

David Farmer
Partner
mail@dhfarmer.co.uk

Client

Private Individual

Completed

2012

Size

120 m.

Categories

  • Residential