Nairn Police Station

Colin Armstrong Architects

A vertical drum feature gives impact to the building and assists in defining the main public entrance to the building. The secure entrance to custody areas is hidden to the rear of the site while the public entrance and parking is adjacent to Viewfield Drive and the main building frontage. The highly insulated building is finished in a modern palette of high quality, long lasting materials and utilises sustainable timber frame/roof truss construction where possible and timber glulam columns externally. The building was designed with a narrow footprint to allow natural ventilation to be utilised to all but internal rooms and W.C. areas.

Location

Nairn Police Station
Viewfield Drive
NAIRN IV12 4BQ
United Kingdom

Contact

David Cameron
Associate Architect
david@colinarmstrong.com

Client

Northern Constabulary

Completed

Dec-09

Size

1200 sq.m.

Contract Value

£1.1 million

Categories

  • Public