Science Learning Centre & Colossus

AIM

As a potential new annex to Dundee Science Centre, a proposal was developed to form a 4000m2 horseshoe form of building to embrace a new courtyard facing west up the Tay Estuary towards the setting sun. Two building fingers were developed, one housing the educational wing, the other the corporate and events wing. Both were bridged by a 300 seat auditorium and thoroughfare providing a central seminar space. The auditorium glass nose provides a South West view up the Tay Estuary and the opportunity to provide back projected promotion to the courtyard or a glass fronted stage for performances. Aim liased with artist David Mach to develop a 30m high sculpture of the female form.

Location

Dundee Science Centre
Greenmarket
Dundee City
DUNDEE DD1 4QB
United Kingdom

Contact

Ged Young
Senior Partner
ged@aimdesign.co.uk

Client

Dundee Science Centre

Completed

Size

4000m2

Contract Value

£17,000,000.00

Categories

  • Arts
  • Education
  • Public
  • Retail