Garden Flat & Basement Extension

AIM

The original basement flat was dark and struggled for space. Following the reorganisation of a redundant cellar space, a new bedroom and open plan kitchen/living area was introduced. Solid walls were reduced to permit maximum sunlight to penetrate the deep plan, while large frosted glass panels utilise both artificial and natural light to provide further illumination. Wardrobes project through glass into corridor space where space in bedrooms is limited and a new opening through the 'B' listed faade provides access to the garden. Haddington Place has received several awards and was featured at the Royal Scottish Academy Annual Exhibition.

Location

30A Haddington Place
Edinburgh City
EDINBURGH
United Kingdom

Contact

Ged Young
Senior Partner
ged@aimdesign.co.uk

Client

Kevin HoustonnnClient comment: "We wanted simplicity, light and maximised space and Aim delivered more than expected. The projecting wardrobe through glass is a constant dinner topic."

Completed

November 2007

Size

160m2

Contract Value

£165,000

Categories

  • Conservation
  • House extensions and renovations
  • Interior design
  • Residential