McBride House

Ailteir-studio

The project is to refurbish and modernise a Victorian brick built cottage. The property consisted of a number of small rooms and a long central corridor on the ground floor and a small stair climbed up to a loft. The ground floor is made into a large open plan living space with a new stair to a reconfigured loft. The stair has been specially designed and built by the client from steel, wood and glass. Refurbishments include new insulation, a new roof, and full refit of all facilities. A large wood burning stove heats the living space. Roof lights have been added added which bring light into the first floor landing and down into the living space via a mezzanine. The project is a self build and is due to be completed summer of 2013.

Location

92 Argyle Drive
HAMILTON ML3 9EG
United Kingdom

Contact

Matthew Merrick
Architect
matthew@ailteir-studio.co.uk

Client

Mr Mrs McBride

Completed

Size

150

Categories

  • House extensions and renovations