About the project

Winner of an architectural competition for an 'iconic' building this is the first purpose-built graduate centre in the UK. The building footprint has three distinct zones, each sized to enclose areas with similar structural requirements. The south zone contains a cafe, offices and smaller seminar and meeting rooms requiring good day lighting, natural ventilation and minimal mechanical systems. The central zone houses vertical circulation, toilets and stores. The north zone accommodates larger spaces, many requiring limited or no day lighting and all requiring mechanically controlled environments. These arrangements provide a logical architectural solution and also best met the service and structural engineers requirements to achieve the most economical solutions with regards to orientation and grouping.