About the project

The project provides a multi-functional facility that incorporates a series art works in the design. The building comprises the original Kells school building and a new timber and glass extension to the garden. A glazed gallery incorporating a ceramic, stone and glass art installation by Will Marshall separates these two elements. The existing building has two distinct spaces: a foyer and reception area and a multipurpose auditorium. The new extension provides meeting rooms, an exhibition gallery and back up spaces. The small walled garden completes the project with artwork created from salvaged materials from the original building. The complex includes a range of low energy installations including heat recovery ventilation with a degree of passive cooling and biomass heating.